خواص درمانی سنجد
1. بهترین اثر سنجد، رفع
کمبود ویتامین C بدن است و خوردن آن، از ورود عفونت به بدن پیشگیری می کند.
2. میوه سنجد قابض و بر طرف کننده
اسهال است.
3. به خاطر وجود ویتامین K در سنجد ضد خونریزی می باشد.
4. سنجد رفع کننده سموم معده و روده می باشد.
5. بادشکن و مقوی قلب است.
6. سنجد برای کسانی که نرمی استخوان و
پوکی استخوان
دارند مفید است. روش استفاده:پودر سنجد 2 قسمت و پودر سویای بوداده 1 قسمت
را با عسل مخلوط کرده روزی یک قاشق یا 2 قاشق غذاخوری با یک لیوان شیر میل
شود. این
7. صبحانه برای آقایان و خانمها بسیار مفید می باشد.
8. میوه سنجد ضدیرقان می باشد.
10. کسانی که
سکسکه می کنند برای درمان آن 50 دانه سنجد و یک لیوان شیر بخورند.
12. سنجد باعث قوی شدن ساق ها می گردد به کودکان خود روزی 20 تا 50 دانه بدهید.
13. مصرف سنجد 10 دانه در روز موجب پاکسازی دستگاه گوارش به ویژه معده و روده ها می شود.
14. سنجد عامل بیماری جذام را از بین می برد.
15. سنجد تب بر است.
16. سنجد کلیه ها را گرم می کند و معده را تمیز می کند.
17. سنجد برای سلامتی دستگاه گوارش افراد بسیار مناسب است و افرادی که رژیم های
لاغری دارند، می توانند سنجد را در برنامه غذایی خود قرار دهند.
18. سنجد ضد بلغم است.
19. سنجد استخوان را محکم و دستگاه گوارش را تقویت می کند.
20. همچنین سرشار از فیبر است و
گرسنگی را کاهش می دهد و خاصیت سیرکنندگی بالایی دارد.
21. سنجد یکی از بهترین منابع غذایی گیاهی محسوب می شود.
22. سنجد منبع غنی از کلسیم است و برای افرادی که دچار پوکی استخوان هستند، بسیار مفید است و استخوان های افراد را محکم می کند.
23. سنجد برای سلامتی دستگاه گوارش افراد بسیار مناسب است و افرادی که رژیم های لاغری دارند، می توانند سنجد را در برنامه غذایی خود قرار دهند.
24. سنجد دارای ترکیباتی مانند فیتکمیکال ها است که آنتی اکسیدان خوبی است.
25.
سردردهایی که علامت مشخصی ندارند از سنجد استفاده شود.
26. پودر هسته ی سنجد در درمان التهاب های حاد و مزمن کاربرد دارد و
آرتروز را درمان می کند.
27.
در بسیاری از متون ادبی از سنجد به عنوان نماد فرهیختگی و فرزانگی یاد شده
است زیرا به باور درمانگران طب سنتی و شیوه های طبیعی درمانی سنجد بیشترین
تاثیرگذاری را بر سلول های مغزی دارد و موجب تقویت آنها می شود.
28.
به گفته درمانگران طب سنتی استفاده از ترکیب برابر پودر سنجد با سویای
بوداده و مخلوط کردن یک قاشق از آن با یک لیوان شیر و یک قاشق عسل بهترین
دارو برای درمان نرمی و پوکی استخوان است.
خواص دارویی سنجد
- بادشکن و مقوی قلب است و سردرد را تسکین می دهد.
- پودر هسته آن غضروف ساز بوده و جهت ترمیم مفاصل و کمردرد میتوان آنرا با شیر میل کرد
- از گل آن برای التیام زخم استفاده می شود.
- کم کالری و مقوی معده است.
- سنجد پخته شده در روغن زیتون، درد مفاصل و خارش پوست را درمان می کند و برای رشد مو مفید است.
سنجد در احادیث
گوشتش گوشت می آورد، استخوانش استخوان می رویاند و پوستش پوست آور است. کلیه ها را گرم و معده را دباغی می کند و ایمن از
بواسیر و ادرار قطره قطره است. ساق ها را نیرو می بخشد، جذام را ریشه کن می کند و برای تب سودمند است
بهترین حالت مصرف پودر سنجد
شیر و سنجد
تعدادی
سنجد تازه را بهمراه پوست و گوشت وهسته آن را بوسیله آسیاب برقی بصورت
پودر در بیاورید.یک تا سه قاشق غذا خوری از پودر را داخل یک لیوان شیر تازه
بریزید و بوسله یک قاشق غذا خوری عسل آنرا شیرین کنید و به عنوان یک وعده
غذایی یا یک میان وعده میل کنید. این ترکیب در درمان پوکی استخوان و درد
مفاصل مخصوصا زانو درد موثر است.
خواص سنجد برای کودکان
سنجد
بسیار موافق مزاج اطفال است زیرا اطفال دارای حرارت زیاد مزاجی هستند، اگر
سنجد به جای تنقلات بی ارزش و مضر مصرف شود، یکی از بهترین تنقلات برای
کودکان خواهد بود.
سنجد باعث قوی شدن ساق ها می گردد به کودکان خود روزی 20 تا 50 دانه بدهید. ضد
اسهال و قابض است. جوشانده برگ سنجد، بهترین دارو برای
اسهال کودکان است. اگر سنجد به جای تنقلات بی ارزش و مضر (چیپس و پفک و ....) مصرف شود، یکی از بهترین تنقلات برای کودکان خواهد بود.
سنجد و کاهش تهوع زنان باردار
یک پژوهشگر طب سنتی گفت:به افرادی که صبحگاهان
حالت تهوع
داشته یا مزه دهان آنها تلخ است, توصیه می شود, پس از بیدار شدن از خواب -
دو تا سه عدد سنجد مصرف کنند. همچمنین مصرف سنجد برای زنان باردار که دچار
تهوع هستند, بسیار مفید است.